НОВИНИ

Німецький виробник ковбас вперше продав більше замінників м’яса, ніж традиційної продукції

08.09.2020 09:43
soevii_farsh-333671

Виробник ковбас Rügenwalder Mühle повідомляє, що зараз продає більше вегетаріанських і веганських м’ясних альтернатив, ніж класичних м’ясних нарізок або чайних ковбас. Про це повідомляє topagrar.com, пише agronews.ua.

Для німецького виробника продуктів харчування – компанії Rügenwalder Mühle – своєчасний вхід на ринок вегетаріанських замінників м’яса вже окупається. Хоча для компанії досвід продажів подібної альтернативної продукції став першим.

У 2014 році ця сімейна компанія з Бад-Цвішенан в Нижній Саксонії стала одним з перших м’ясопереробних підприємств в Німеччині, хто зробив ставку на виробництво вегетаріанських м’ясних альтернатив.

Як розповів керуючий директор Міхаель Хенель виданню Handelsblatt, Коронавірусние криза надав додатковий імпульс тенденції до усвідомленого харчування з використанням альтернативних видів м’яса на рослинній основі.

У першому півріччі компанії вдалося на 50% збільшити продажі вегетаріанських фрикадельок і Мортаделло (вареної ковбаси).

Компанія вже досягла рекордних продажів в 242 мільйони євро в 2019 році, що майже на 15% більше, ніж в попередньому, також завдяки вегетаріанського буму.

Завдяки зростаючій кількості шанувальників чисто рослинного харчування, Rügenwalder Mühle на даний момент займає почесне сьоме місце серед німецьких виробників ковбасних виробів в країні, а лідером галузі на сьогоднішній день є група Zur-Mühlen.

«Наші класичні продукти – це основа бізнесу, а рослинні замінники – додаткові можливості отримати прибуток. Сьогодні компанія має частку німецького ринку м’ясних альтернатив приблизно в 40% », пояснив Хенель.

Компанія досягла межі своїх потужностей через високий попит і тепер інвестує 20 млн євро на будівництво додаткових заводів.

Згідно з поточними прогнозами, обсяг німецького ринку овочевого м’яса може подвоїтися в цьому році до приблизно 400 мільйонів євро і вирости до 3 мільярдів євро через десять років, укладає Handelsblatt.

Нагадаємо, українська фермерка виготовляє рекордну кількість сортів сирів: 50 видів.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: