НОВИНИ

Названо три основні проблеми проведення весняної посівної в Україні

21.12.2022 14:41
630_360_1332268200

Під час проведення весняної посівної кампанії 2023 року в українських аграріїв можуть виникнути три ключові проблеми. Таку думку в ефірі «Суспільне» висловив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик, пише agronews.ua.

«По-перше, це брак обігових коштів в агропідприємств. По-друге, брак насіннєвого матеріалу. По-третє, проблеми з електроенергією. Ми працюємо над тим, щоб забезпечити критичні потреби для проведення весняної посівної кампанії. На сьогодні є ряд домовленостей із міжнародними партнерами щодо забезпечення вказаних трьох напрямів», – сказав Башлик.

Також він додав, що наразі практично вдалося вирішити проблему експорту української аграрної продукції, чому, зокрема, суттєво сприяє реалізація програми «Шляхи солідарності».  

«Ключовою логістичною проблемою було блокування морських портів. Важливо було переорієнтувати наш експорт на альтернативні маршрути. Завдяки нашим європейським партнерам були розроблені «Шляхи солідарності». На сьогодні ми вийшли на довоєнний рівень експорту, який становить приблизно 6,8 млн тонн продукції в місяць», – зазначив заступник міністра.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: