НОВИНИ

Названо ТОП-3 продукти, які надзвичайно шкідливі для мозку

14.11.2022 19:23
eeae0d8-sergeynivens-depositphotos

Мозок є центром управління нашого організму, він контролює майже всі життєво важливі функції. Щоб покращити та активувати роботу мозку слід забезпечити організм достатньою кількістю поживних речовин, таких як: вуглеводи, білки, жири, вітаміни та мінерали (кальцій, магній і залізо). Про це повідомляє agrotrend.com, пише agronews.ua.

Але так само, як певні продукти є поживною їжею для мозку, так деякі – можуть погіршити його роботу та підвищити ризик розвитку деменції.

1. Продукти з високим вмістом транс-жирів

Готові страви, як-от картопля фрі, чіпси, попкорн, морозиво, цукерки, вафлі, пампушки або випічка (круасани, печиво, торти, тощо), майонез та інші готові соуси, неймовірно смачні, але – некорисні. Транс-жири в таких продуктах особливо апетитні, однак дуже шкідливі для нашого мозку і сприяють розвитку деменції.

Крім цього, споживання продуктів з високим вмістом транс-жирів підвищує рівень «шкідливого» холестерину в крові, що у свою чергу, підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань та інших небезпечних хворіб, а також сприяє ожирінню. Тому подбайте про себе, свої судини та серце. Уникайте транс-жирів (зменшіть їх кількість до мінімуму).

2. Алкоголь

Всім відомо, що алкоголь у надмірних кількостях шкідливий для здоров’я. Крім захворювань серця і печінки, наш мозок також страждає. Тривале та регулярне вживання алкоголю погіршує пам’ять і концентрацію. Крім цього, алкоголь діє на кожну клітину тіла і шкодить їй. Збільшує ризик розвитку деменції, погіршує поглинання вітамінів кишківником тощо.

3. Цукор

Занадто багато цукру шкідливо для наших зубів і призводить до ожиріння, але також він негативно впливає на роботу мозку. Різні солодощі дають нам швидку енергію, проте в довгостроковій перспективі це може вплинути на нашу психіку, увагу, пам’ять та настрій.

Багато фахівців вважають, що існує зв’язок між споживанням цукру та розвитком психічних захворювань, таких як депресія та тривожні розлади. Високий рівень цукру в крові знижує активність роботи мозку, яка найбільше пов’язана з пам’яттю. Вживання рафінованого цукру призводить до серйозних стрибків рівня цукру в крові, що згодом може призвести до запалення мозку та інших серйозних ускладнень.



Перегляди: 80
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: