НОВИНИ

Названо ТОП-3 найбільших імпортерів української кукурудзи

14.02.2021 08:05
Kukuruza-Mirazh-pop-korn-600x436

Як свідчать дані Інформаційно-аналітичного порталу АПК України, з липня 2020-го за кордон уже відвантажено понад 12,2 млн тонн кукурудзи, що на 4,7 млн тонн менше показника попереднього сезону на звітний період, пише agronews.ua.

«За даними регіонів, прогнозоване виробництво кукурудзи становить 30,3 млн тонн — це один із найкращих врожаїв кукурудзи за всі роки, — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко. — Мінекономіки вважає, що жодних проблем з експортом кукурудзи на зовнішні ринки або ймовірного дефіциту цієї культури на внутрішньому ринку немає».

До речі, у жовтні-грудні найбільшим імпортером української кукурудзи став Китай: наростив обсяги закупівлі в 2,8 рази — до 3,6 млн тонн. Другу позицію посідає Євросоюз, куди за цей час було реалізовано 2,7 млн тонн (падіння на 39%). Замикає трійку Єгипет, який імпортував 900,4 тис. тонн (на 19% менше).

Аналітики потенціал експорту кукурудзи з України в нинішньому сезоні оцінюють у 22 млн тонн. У попередньому, як раніше повідомляла прес-служба Мінекономіки, за межі держави цієї зернової культури було поставлено 30,3 млн тонн.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: