НОВИНИ

Названо ТОП -10 невідомих фактів про молоко

17.10.2022 19:18
_109895866_milkcow

Найпоширеніший продукт у світі – це молоко. Його виробництво зараз найприбутковіше. Однак це ще не гарантія того, що все молоко є якісним. Треба знати, корисні поради щодо його вибору. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

На день корова дає до 90 склянок молока.

Краще молоко вживати у кип’яченому чи пастеризованому вигляді. Адже саме до ХІХ століття молоко було джерелом багатьох хвороб. Врятувала ситуацію саме пастеризація продукту. Усього ж у вимені корови може «міститися» від 11 до 23 л молока!

Одна з народних прикмет стверджує, що у грозу молоко скисає швидше. Вчені вже підтвердили цей факт. Але поки що ніхто не знає, чому так відбувається.

На шкідливих виробництвах часто працівникам видають безплатно молоко. А все тому, що білки молока можуть пов’язувати токсини та виводити їх із організму.

Вчені з Британії з’ясували нещодавно, що більше корови дають молоко під пісню Moon River з фільму «Сніданок у Тіффані», а найменше – під рок і метал.

Що робить молоко білим? Білок казеїн утворює частинки кулястої форми – міцели, які і фарбують молоко в білий колір.

Найбільше молока у світі вживають фіни – до 391 кг на рік. А найнижчий показник споживання зафіксовано у китайців: мешканці Піднебесної п’ють до 30 кг молока. При цьому, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує вживати до 330 кг молочних продуктів на рік усім жителям світу.



Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: