НОВИНИ

Названо суму, яку дають окупанти за зерно на Херсонщині

21.06.2022 10:03
germaniya-vyvezet-pshenicu-zerno

Окупаційна влада скуповує зерно у фермерів Херсонщини по $85-90/т на умовах самовивозу. Про це повідомив херсонський політолог Володимир Молчанов у Facebook, пише agronews.ua.

За його словами, на території України та в тимчасово окупованому Сімферополі ціна становить $250/т, світова ринкова ціна з фрахтом і страхуванням майже $400/т.

«Нашим агровиробникам кінець. Виторгу не вистачить на осінню посівну і далі, і навіть після звільнення, і на наступний рік росія цинічно захопить українську частку світового ринку. З тонни зерна, проданого за кордон, росія має вдвічі менше, ніж з тонни нафти, але по перше, теж непогано, по друге — ніяких санкцій. Тому російський уряд стимулюватиме забезпечення краденим (чи примусово «викупленим») українським зерном свого внутрішнього ринку, а своє, з дозволу сказати, «доброчесне» зерно продаватиме за кордон», — написав Володимир Молчанов.

За його словами, наступного року колаборанти залишаться єдиними фінансово спроможними агровиробниками Херсонщини:

«Колаборанти, зараз сидять на маржі між $85 на Херсонщині та $250 у Криму. І якщо держава не вживатиме заходів з їх адміністративно-судового чи санкційного знищення вкупі з відновленням спроможності доброчесних виробників, то вийде так, що зрада була винагородженою, а вірність Україні навпаки покараною», — йдеться у повідомленні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: