НОВИНИ

Названо стратегічні умови для розвитку українського та світового агроринків

24.01.2023 10:11
healthy-food-1348430

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський вказав на три глобальні стратегічні речі, без яких неможливий розвиток ані українського агроринку, ні світового. Про це він заявив під час виступу на Конференції міністрів сільського господарства в Берліні, говориться у повідомленні Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Перше — це припинення війни шляхом реалізації української формули миру.

«За наслідки війни сплачують всі люди в світі. В Україні за це платять найдорожчу ціну — життя», — сказав Микола Сольський.

Друге, за його словами, це обмін сучасними технологіями вирощування. Країни нетто-екпортери з розвиненими агротехнологіями могли б ділитися досвідом з країнами, що розвиваються. Це пришвидшить розвиток фермерства і сприятиме розв’язанню проблеми з голодом.

«Третє — усунення будь-яких бар’єрів на ринку продовольства. Не має бути торговельних обмежень для виробників продукції, у тому числі продуктів переробки. У всіх має бути доступ до їжі», — підкреслив український міністр.

Безбар’єрність торгівлі стосується й роботи зернового коридору, зазначив він. Адже від його безперешкодної роботи прямо залежить продовольча безпека світу.

«росія умисно обмежує експорт українського продовольства. Об’єктивних причин для цього немає. Це частина їхньої гібридної війни», — резюмував Микола Сольський.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: