НОВИНИ

Названо регіон, де майже половина земель не піддається обробітку

13.01.2023 12:08
779-1

Через постійні обстріли росія завдає значних збитків Харківській області. Зокрема, зруйновано 14 тисяч будівель, сотні підприємств. Через замінування та бойові дій 40% угідь не піддаються обробітку. Про це на брифінгу повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН, пише agronews.ua.

«У нас постійно йдуть обстріли населених пунктів, які знаходяться поблизу російського кордону. Зокрема, на півночі та на північно-східному напрямку. Під постійними обстрілами перебувають місто Вовчанськ, Купʼянськ, населені пункти Чугуївського та Харківського районів. Крім того, по Купʼянському районі проходить лінія фронту, зокрема, по Дворічанському напрямку. В тимчасовій окупації на території Харківської області знаходяться 29 населених пунктів і 3 населені пункти ми називаємо такими, що перебувають в умовній сірій зоні», – повідомив Синєгубов.

Він додав, на території області росія зруйнувала 14 тисяч будівель та сотні підприємств. В значній мірі постраждав аграрний сектор, адже через замінування та бойові, близько 40% сільськогосподарських угідь не підлягають обробітку.

Проте, навіть через активні бойові дії та постійні обстріли люди продовжують повертатися. Зокрема, зараз в Харкові проживає 1,1 млн людей.

«Люди намагаються відновити свій бізнес, в першу чергу це малий і середній бізнес. Щодо великого бізнесу, було застосовано релокацію деяких підприємств, деякі підприємства залишаються і намагаються працювати, сплачувати податки та заробітну плату. Майже 225 тисяч учнів навчаються онлайн», – розповів Синєгубов.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: