НОВИНИ

Названо найбільш поширені порушення на ринках після відновлення

06.05.2020 08:02
harvest-produce

На Вінниччині перевірено роботу 28 агропродовольчих ринків області, діяльність яких відновлена відповідно до рішень місцевих комісій. За результатами перевірки названо найбільш поширені порушення у їх діяльності. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, пише agronews.ua.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” (зі змінами), на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 24 квітня 2020 року №17721/1-20, за результатами селекторної наради від 27 квітня 2020 року та з метою перевірки дотримання агропродовольчими ринками вимог, встановлених постановою №14 від 27 квітня 2020 року Головного державного санітарного лікаря України, фахівцями структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, відповідно до графіку роботи ринку, проводяться позапланові заходи державного нагляду.

Наразі перевірено роботу 28 агропродовольчих ринків області, діяльність яких відновлена відповідно до рішень місцевих комісій з питань ТЕБ та НС.

В ході перевірок виявлені порушення протиепідемічних вимог, а саме:

– наявні осередки стихійної торгівлі;

– встановлено недотримання рекомендованої площі на одного відвідувача та дистанції між покупцями;

– не на всіх ринках забезпечене інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень, яких потрібно дотримуватись та профілактики коронавірусної хвороби.

Про виявлені порушення поінформовано органи влади та місцевого самоврядування, Національну поліцію України і оформлено 2 протоколи.

Нагадаємо, ринки почали контролювати за дотриманням вимог протиепідемічних заходів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: