НОВИНИ

Названо найперспективніші нішi для української молочки

24.06.2022 10:07
tseny-na-produkty-v-ukraine_rect_39af75d3756ee0a911c97c5bf49de0f8

Україна має значні можливості для поставок молочних продуктів на ринки, які є найбільшими імпортерами цієї продукції у світі. Таку думку висловив заступник директора «Офісу з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Литвин, повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише agronews.ua.

Він підкреслив, що ЄС, Канада, Велика Британія — це найперспективніші ринки для експорту. Компанії, які встигнуть вийти на ці ринки, зможуть зайняти свою нішу в цих країнах. Водночас Туреччина не є перспективним ринком, оскільки вона впроваджує високі митні тарифи саме на молочну продукцію, таким чином захищаючи власного виробника.

«Сьогодні найбільшим імпортером молочної продукції зі всього світу є Велика Британія, далі — Канада, Ізраїль та Туреччина. З України найбільше імпортує Ізраїль, зовсім незначні обсяги експорту в 2021 році були до Туреччини, повністю відсутня співпраця з Великою Британією та Канадою, що підтверджує значні можливості для експорту українських молочних продуктів на ці ринки», — зазначив Андрій Литвин.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: