НОВИНИ

Названо найефективніший спосіб лікування простуди

27.03.2022 18:00
articles-86211-489abab7008852ac6568_ch_

Чи можна вилікуватися від застуди за один день і як позбутися від ГРВІ за рецептами наших бабусь – цікаве питання. Про це повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.

Наразі через війну люди змушені довго залишатися в холодних підвалах і квартирах без опалення. Крім того, зміна зими на весну щороку супроводжується сплеском простудних захворювань. 

УНІАН з’ясував, як вилікувати застуду в домашніх умовах, не вдаючись до допомоги ліків.

Для того, щоб процес лікування не затягнувся надовго, наші бабусі використовували перевірені засоби:

  • рясне пиття – вода, соки, бульйони, чаї та компоти (газована вода, кава і алкоголь заборонені);
  • необхідний рівень вологості – ідеальний показник – 40-60%, адже сухе повітря в приміщенні пересушує слизову;
  • сольові розчини – промивайте ними ніс, щоб підтримувати рівень вологості в слизовій;
  • провітрювання – в теплому і сухому приміщенні віруси поширюються швидше, не дайте їм такого шансу;
  • прогулянки і відпочинок – достатня кількість сну і свіже повітря прискорять процес одужання.

Для того, щоб зняти біль в горлі, полощіть його розчинами на основі соди або солі. Якщо мучитеся загальним нездужанням – прийміть “Парацетамол” або “Ібупрофен”, але не зловживайте – ці препарати збивають температуру.

У деяких випадках при ГРВІ допомагає прийом вітаміну С, краще – до початку хвороби або на перших стадіях. Ця речовина знижує тяжкість симптомів і прискорює одужання.

Чим лікуватися від ГРВІ не потрібно

Ті, хто лікує застуду без допомоги продуктів фармакологічних компаній, настійно не рекомендують приймати антибіотики. Вони діють на бактерії, а не на віруси і, призначаючи їх собі, ви підриваєте захисні здібності організму. Крім того, навантажуєте печінку, яка могла б чистити кров від вірусу. У деяких окремих випадках антибіотики необхідні, але призначити їх може тільки терапевт.

Противірусні препарати – вельми сумнівні ліки, їх ефективність не доведена, особливо, якщо ви самі визначаєте, що купити в аптеці. У кращому випадку засіб виявиться неефективним, в гіршому – зіткнетеся з ускладненнями в організмі.

Те ж саме стосується і самостійних призначень дітям. Імунна система дорослої людини може пережити незнайомі речовини, а ось як відреагує дитячий організм – невідомо. Не ризикуйте здоров’ям дитини і якщо вже хочете купити ліки, то тільки ті, що призначив педіатр.

Читайте також: Стало відомо, хто в Україні невдовзі отримає підвищену пенсію.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: