НОВИНИ

Названо найдієвіші домашні засоби проти похмілля

02.01.2023 19:22
2f274d13d973000d8152ad079fb8863d

Похмільний синдром — це коли через зловживання спиртним через кілька годин з’являються головний біль, дратівливість, сухість у роті, пітливість, нудота та діарея. На ранок нервова система стає надчутливою, тому світло та звук можуть викликати біль — усе здається занадто яскравим і занадто гучним. Саме похмілля настає через утворення оцтового альдегіду під час розпаду етанолу: алкоголь — етанол — в організмі перетворюється на ацетальдегід. Позбутися ацетальдегіду допомагають ферменти алкогольдегідрогеназу (АДГ) та альдегіддегідрогеназу (АлДГ). Про це розповідає лікар Олександра Литкіна, пише agronews.ua.

Похмелятися з ранку показано лише людям із алкогольною залежністю. У здорової людини з похмілля ферменти працюють на максимальних можливостях. При потраплянні чергової дози етанолу в організм знову утворюється оцтовий альдегід, який потрібно вивести. Також із похмілля пізно використовувати активоване вугілля.

Пити воду в помірній кількості потрібно, щоб з організму швидше виводилися токсини.

А ось розсіл — цілком гідний союзник у боротьбі з похміллям.

Головне — перевірити, чи немає в ньому оцту. Під час похмілля в крові багато оцтового альдегіду, додаткова доза лише посилить ситуацію — все буде розщеплюватися повільніше. Якщо оцту немає — то огірковий розсіл допоможе відновити водно-сольовий баланс.

Окрім того, науковці з Інституту хімічної технології в індійському Мумбаї перевірили різні продукти, щоби знайти ті, які активізують вироблення природних АДГ та АлДГ.

На перше місце вийшли сир, груша, лайм, кокосовий сік, помідори й огірки. Змішувати їх не потрібно. Лікарі подбали і вирахували рецепт ідеального похмільного коктейлю.

У його складі: 65 % груші, 25 % лайма та 10 % кокосового соку. Під час випробування такий мікс зміг підвищити активність ферментів АДГ та АлДГ на 23 % та 70 % відповідно. В результаті похмілля у різних людей пройшло швидше.

Майже такими ж результатами можуть похвалитися пахта, пшениця, імбир, фініки та какао.

Усі цитрусові загалом прискорюють обмін речовин, дозволяючи шкідливим речовинам швидше вийти з організму.

Банани своєю чергою допомагають заповнити нестачу калію, яка є при похмілля. Також цей мікроелемент міститься в куразі, фісташках, морській капусті, чорносливі, нуті та петрушці.

Затягнути похмілля можуть молочні продукти, кава, овес, арахіс, просо, кукурудза, спеції, типу перцю, гвоздики, кмину та кориці.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: