НОВИНИ

Названо країни, які хочуть розширити список заборонених для імпорту продуктів з України

24.04.2023 13:11
654

Міністри сільського господарства Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини написали листа Європейській комісії, де закликають розширити перелік продуктів з України, ввезення яких на територію цих країн має бути заборонено. Про це повідомляє РАР, пише agronews.ua.

Країни вважають, що запропонований винятковий запобіжний захід у вигляді дозволу імпорту лише для транзиту до решти ЄС та решти світу має охоплювати ширший спектр продуктів, ніж пшениця, кукурудза, насіння ріпаку та соняшнику.

“Ми пропонуємо розширити сферу застосування також на соняшникову олію, борошно, мед, цукор, м’які фрукти, яйця, м’ясо, молоко та молочні продукти”, – йдеться у листі.

Представники п’ятьох країн просять продовжити дію цих заходів після закінчення режиму скасування мит на товари з України, що відбудеться в червні 2023 року.

“Скасування цих заходів може розглядатися лише після відновлення ринкової рівноваги в прикордонних або прилеглих державах-членах”, – наголосили вони.

Міністри також просять якнайшвидше підготувати черговий пакет підтримки для постраждалих фермерів, а також запровадити механізм автоматичної підтримки в аналогічних ситуаціях у майбутньому.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: