НОВИНИ

Названо країну, де цьогоріч очікується голод

06.09.2022 18:14
624d252c19370912396623

Організація Об’єднаних Націй (ООН) прогнозує голод у Сомалі вже до кінця цього року. Про це повідомляє РБК-Україна, пише agronews.ua.

Так, в організації заявили, що “голод стоїть біля дверей” у Сомалі з “конкретними ознаками” голоду, який відбудеться наприкінці цього року в південній частині затоки. Ситуацію, за даними ООН, посилили наслідки війни в Україні, маючи на увазі блокування РФ портів в Україні, у зв’язку з чим вивезення продовольства було неможливим.

Глава ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс сказав журналістам, що він був “приголомшений до глибини душі за останні кілька днів” під час візиту до Сомалі, під час якого він став свідком немовлят, що голодують, надто слабких, щоб плакати.

При цьому в ООН констатують, що вторгнення Росії в Україну – катастрофа для Сомалі, яка страждає на брак гуманітарної допомоги, оскільки міжнародні донори зосередили свою увагу на Європі.

Сомалі також отримувала не менше 90% своєї пшениці з Росії та України до війни та сильно постраждала від дефіциту та різкого зростання цін на продовольство.

“Україна посіла місце у порядку денному”, – резюмував Гріффітс.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: