НОВИНИ

Основним імпортером української органічної продукції став Євросоюз

28.08.2020 09:02
0735c2cd366f67641333247f1e1ee9ec

Найбільші партії органічної продукції виробництва України, які експортувала група Агротрейд у 2019/2020 МР вирушили в Нідерланди і Норвегію, також серед покупців були компанії з Ізраїлю та Німеччини. Всього в ці країни експортовано 5252 тонн органіки. Особливим попитом користувались пшениця і кукурудза. Про це повідомила пресслужба Групи Агротрейд, пише agronews.ua.

За словами директора департаменту зовнішньої торгівлі Групи Агротрейд Андрія Бута, в Україні органічна продукція не популярна. Тому основним покупцем Групи залишається ринок Євросоюзу. Однак конкурувати на ньому стає все складніше. Особливо це стосується фуражних зернових.

«Кількість місцевих фермерів, які вирощують органіку, збільшується. До того ж, європейцям простіше купити продукцію, виготовлену в ЄС, тому доводиться конкурувати ціною і підтримувати хорошу репутацію, щоб не втратити довіру покупців», – ділиться Андрій Бут.

У планах компанії на наступний рік – експортувати органічні соняшник і кукурудзу в США і Канаду. Для цього Група подала заявку на отримання відповідного сертифікату.

Нагадаємо, в Україні рекордно зросло виробництво горілки.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: