НОВИНИ

Названо корисні продукти, що провокують появу каміння у нирках

09.11.2022 19:36
kidney-pain-vs-back-pain-23525252-949x630

Розвитку сечокам’яної хвороби можна запобігти, підкоригувавши свій щоденний раціон.  Медики рекомендують не лише прибрати з нього «важкі» продукти, а й додати більше овочів та зелені. Про це повідомляє agrotrend.com.ua, пише agronews.ua.

Медики кажуть, що утворення каменів у нирках безпосередньо пов’язане з нашим харчуванням. І, що дивно, багато корисних продуктів можуть призвести до розвитку хвороби. Це, наприклад, буряк, шпинат, ревінь, чай та більшість горіхів. Вони багаті на оксалати, які можуть сприяти утворенню каменів у нирках. Лікарі радять також пити багато води: додаткове вживання води розчиняє у сечі речовини, що призводять до утворення каменів.

Важливо пити достатньо рідини, щоб виділяти 2 літри сечі на день, що становить приблизно вісім стандартних чашок. Можна додати деякі цитрусові напої, наприклад апельсиновий сік. Цитрат у цих напоях допомагає блокувати камнеутворення. Обов’язково включіть у раціон продукти, багаті на кальцій: харчовий кальцій зв’язується з оксалатом у кишечнику і тим самим знижує кількість оксалату, яке всмоктується в кровотік і потім виводиться нирками.

Це знижує концентрацію речовини у сечі. Ще одна важлива порада щодо профілактики — знизити споживання солі. Вона може викликати утворення каменів у нирках, оскільки збільшує кількість кальцію у сечі. Це також буде корисно для кров’яного тиску та серця. Обмежте тваринний білок: вживання занадто великої кількості тваринного білка, такого як червоне м’ясо, птах, яйця та морепродукти, підвищує рівень сечової кислоти та може призвести до утворення каменів у нирках.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: