НОВИНИ

Названо каву, яка збільшує тривалість життя

11.08.2022 19:11
1 (1)

Мільйони людей починають свій напій з кави, адже вона чудово бадьорить і наповнює організм енергією. І ще, як показало нове дослідження китайських учених, правильно зроблена кава, допоможе продовжити життя. Про це повідомляє health.comments.ua, пише agronews.ua.

Вчені визначили, що вибір на користь несолодкого кавового напою або чашка кави з невеликою кількістю цукру, дійсно, здатні збільшити тривалість життя. Такі висновки дослідники зробили на основі результату експерименту, в якому брали участь понад 170 тисяч людей.

Експерти з Китаю проаналізували, як несолодка кава та кава з цукром впливають на стан організму. Виявилося, що після 7-річного періоду у тих, хто вибирав несолодку каву, на 16-20% знижувався ризик смерті, ніж у тих, хто взагалі не вживав підбадьорливий напій. Ці цифри збільшилися до 29-31%, коли йшлося про учасників, які регулярно додавали близько однієї столової ложки цукру до своєї кави.

Доктор медичних наук Дана Елліс Ханнес зазначила, що чорна кава містить у своєму складі корисні поліфенольні сполуки та антиоксиданти, які борються із запальними процесами в організмі. У помірній кількості напій, який бадьорить, дійсно корисний для здоров’я.

Можна в каву додавати 1 чайну ложку цукру, тому що його кількість не призведе до серйозного коливання і не зашкодить організму, на відміну від кавових напоїв, де може утримуватися від 8 ложок цукру.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: