НОВИНИ

Названо 7 вражаючих властивостей віскі для вашого здоров’я

11.07.2022 19:11
alco_5db98daa7cfae

Більшість з нас не сприймає міцні алкогольні напої як синонім чогось корисного для здоров’я. Тим не менше – це не зовсім правильна точка зору. У нашій статті ми розвіємо всі існуючі упередження, розповівши про корисні властивості такого алкогольного напою, як віскі. Про це повідомляє ukrhealth.net, пише agronews.ua.

Коли і випити не гріх

Ці властивості полягають у здатності знижувати вагу тіла, пригальмовувати розвиток нападів слабоумства і маразму, покращувати роботу серця, допомагати в боротьбі проти цукрового діабету, знижувати кількість холестерину, впливати на розвиток ракових клітин, знищувати утворення тромбів, посилювати імунітет людини. А взагалі віскі можна віднести до однієї з найбільш здорових форм існуючих алкогольних напоїв.

Коли люди думають про цей напій, то їм у голову приходить безліч самих неймовірних картинок. Це можуть бути неабияк випиваючі ковбої у старих фільмах, які заливаються кількома стопками в барі, перед тим як почати бійку, або часів сухого закону від Чикаго до Нью-Йорка. Чи це просто приголомшливий аромат віскі, який наповнює твою голову і змушує деренчати твій спинний мозок.

Люди схильні давати неоднозначну оцінку цьому особливому алкогольного напою. Але, якщо кожен буде знати про його корисні властивості для здоров’я, багато хто, швидше за все, змінять своє ставлення і попросять бармена налити ще одну чарочку віскі.

Що таке віскі

Відповідно до свого визначення, віскі – це напій з високим вмістом спиртів, отриманий шляхом дистиляції з зернового замісу. Якість, аромат, вартість і марка віскі залежать від типу зерна, з якого він був зроблений. Це можуть бути ячмінь, зерно пшениці, жито, кукурудза, гречана крупа і т. д. Різні сорти віскі виробляються з різного цільного зерна, з використанням кубічного дистилятора або дистилятора-колони.

Ці процеси дуже схожі, але видно чітка різниця в смаку віскі, тому уподобання в різних частинах світу теж різні. І нарешті, спосіб зберігання і витримки, який зазвичай відбувається в бочках, теж визначає якість і аромат напою. Віскі з жита, витриманий 10 років в обвуглених бочці з білого дуба, буде мати зовсім інший смак, ніж віскі з ячменю, витриманого 15 років у винній бочці, як іноді роблять підприємства з виготовлення віскі. Ця різноманітність сортів віскі в світі особливо цінується знавцями і експертами алкогольного напою і приносить їм неабияке задоволення.

Так, алкоголь сприймається в загальних рисах як щось погане, що може зіпсувати печінку, вплинути на спосіб життя або принести багато інших несприятливих результатів. Але насправді це вірно лише за умови зайвого вживання. Якщо пити віскі в розумних кількостях, наприклад, як бокал пива або вина, тоді воно буде корисно.

Щоденні 50-100 грам є занадто малою порцією, щоб сп’яніти і привести до яких-небудь негативних наслідків для здоров’я. Але такої кількості буде досить, щоб поліпшити різні процеси в організмі. Перед тим, як заглибитися у вивчення корисних для здоров’я властивостей віскі, варто дослідити його склад.

Корисні для здоров’я властивості віскі

По-перше, в віскі міститься наднизька кількість насичених жирів, холестерину і натрію, а також — дуже низький рівень вуглеводів. Віскі не буває занадто багато, хоча, відверто кажучи, в ньому присутня велика кількість алкоголю. Але якщо подивитися на його органічний склад, то виявиться, що віскі дуже багатий на елагову кислоту (дубильні речовини). Вона є дуже потужним антиоксидантом і генерує багато корисні властивості. Представляємо вам детальний список найбільш розповсюджених корисних властивостей віскі.

1. Втрата ваги

Багато людей асоціюють прийом алкоголю з розвитком «пивного живота», або з втратою їх тонусу м’язів, у разі надмірного вживання міцних напоїв. Хоча помірний прийом міцного алкоголю не обов’язково буде мати вплив на вагу вашого тіла. Цей смачний напій практично не містить жирів.

Так, у ньому містяться калорії, але тільки у вигляді алкоголю, тобто це цукровий склад. Він швидко розщеплюється і використовується як поживна речовина для нашого тіла. Так що краще випийте трошки справжнього віскі, ніж кружками пиво в барі. Віскі неодмінно буде тримати вас у тонусі.

2. Запобігання слабоумства (маразму)

Недавні дослідження доводять – віскі може успішно підвищувати когнітивну (пізнавальну) діяльність людини і знижувати ймовірність розвитку недоумства і хвороби Альцгеймера. Також вони привели вчених до невеликої розбіжності думки щодо алкоголю, як способу лікування або запобігання хвороб. Але дослідження також підтверджують здатність елагової кислоти боротися з вільними радикалами, які знаходяться в людському організмі.

Ці радикали часто асоціюються з перериванням провідних шляхів нервової системи і призводять до уповільнення можливостей організму протистояти розвитку недоумства. Віскі допомагає впоратися з цією проблемою нервової системи і поліпшити якість нашого життя, коли ми стаємо старше. Але знову ж, це можливо тільки при помірному вживанні напою, адже великі дози алкоголю знищують наш мозок і діють на розумову активність у зворотному напрямку – не захищають її, а руйнують.

3. Захист роботи серця

У великій кількості досліджень можна побачити, що віскі є серйозним помічником для роботи серця. Коли наш організм старіє, то його системи стають менш стійкими. Це може призвести до зниження ефективності функціонування різних систем організму, а також до слабкості нашої серцево-судинної системи. І все-таки, недавно проведені дослідження показують, що регулярне вживання невеликих доз віскі може на 50% знизити імовірність інсультів або інфарктів, що є винятковою новиною для людей з проблемами серцево-судинної системи.

4. Зниження внутрішнього згортання крові

Близьким стосовно здоров’я серця є наявність у віскі коагуляційних властивостей (можливість крові згортатися). Згортання крові дуже важливо, коли необхідно зупинити кровотечу, але згортання крові усередині судин і артерій може стати катастрофою. Атеросклероз, який зазвичай з’являється через наявності високого рівня холестерину в поєднанні з кров’яними згустками може привести до утворення тромбів в судинах, інсульту, інфаркту і навіть до смерті.

Віскі можна назвати розчинником крові, оскільки він розріджує її, і тим самим неймовірно знижує шанси на утворення згустків. Також зростає кількість «хорошого» холестерину (тобто того, який наш організм виробляє сам). Він протидіє «поганому», у свою чергу захищаючи серце.

5. Запобігання раку

Рак – одне з найсерйозніших у світі захворювань з летальним результатом для людського організму. Віскі містить надзвичайно високу кількість елагової кислоти, яка, як потужний антиоксидант, нейтралізує вільні радикали. Вони, в свою чергу, як раз і є причиною порушень обміну речовин всередині клітин. Це порушення згодом призводить до широкого спектру захворювань, в тому числі раку, захворювань на кардіологічному грунті, засмічення судин (хвороба Альцгеймера) і раннього старіння організму.

6. Зміцнення імунітету людини

Було проведено безліч досліджень, які давали спірну оцінку здатності віскі зміцнювати імунітет людини. Алкоголь дійсно використовується для поліпшення функціонування захисної системи організму, але раніше привести вагомі докази було важко. Тепер же ми знаємо, що антиоксиданти і деякі корисні речовини, які містяться в цьому виді алкогольного напою, дійсно сприяють поліпшенню імунітету. Також віскі може бути корисний при боротьбі з простудними захворюваннями і інфекційними зараженнями — якщо змочити віскі свіжу рану, то вона ні в якому разі не буде заражена.

7. Контроль діабету

Віскі переконливо показує свою здатність до зниження ймовірності захворіти на цукровий діабет до 30-40%. Помірне вживання цього напою може істотно поліпшити стан вашого організму справлятися з регулюванням рівня інсуліну і цукру в крові, при цьому знижуючи ймовірність розвитку цукрового діабету.

Заходи обережності! Звичайно поряд з корисними властивостями віскі, існує і те, що являє собою загрозу. Алкогольна залежність і запої завдають величезної шкоди організму в цілому і можуть нейтралізувати будь-який позитивний вплив від помірного його споживання. Отже, будьте дуже уважні до того, скільки ви вживаєте алкоголю, особливо, якщо робите це кожен день. Ваша допустима норма буде зростати, і ви почнете відчувати бажання продовжити випивати, поки не відчуєте, що вас «забирає». А це дуже небезпечна і згубна тенденція, про це потрібно пам’ятати!

Так що, якщо ви вирішили вживати такий міцний напій, як віскі, на постійній основі, робіть це обережно і ніколи не зловживайте кількістю. Пийте трохи, насолоджуючись його смаком і ароматом, і вам вдасться відчути його сприятливий вплив на стан вашого здоров’я!

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид.



Перегляди: 790
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: