НОВИНИ

Названо 10 продуктів, які категорично не можна їсти після 30 років

16.06.2022 19:17
image

Після 30 років стає важче скинути вагу, відновитися після безсонних ночей і залишатися в хорошому стані без активностей та спорту. Але, на думку дієтологів, відмова від деяких продуктів здатна покращити самопочуття будь-якої вікової категорії населення. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

Ароматизований йогурт

Відмови від цукру і випічки недостатньо, якщо ви продовжуєте снідати йогуртами. Зверніть увагу на вміст підсолоджувачів у ароматизованому десерті. Існує ймовірність, що він не поступається калорійністю морозиву та газованій воді.

Маргарин

Альтернатива маслу виготовляється з найпоширенішого трансжиру – гідрогенізованого масла. Він пов’язаний з серцевими захворюваннями, запальними процесами, прискореним старінням шкіри та підвищеною вразливістю до УФ-випромінювання.

Напівфабрикати

Уникайте напівфабрикатів, оскільки вони не містять поживних речовин. Замість цього ви отримаєте порожні калорії, сіль, цукор та хімічні добавки, які не потрібні організму.

Газована вода і соки

Напої є основним джерелом цукру в раціоні. Й окрім інших проблем, цукор здатен провокувати проблеми з овуляцією та знижувати рухливість сперматозоїдів.

Печиво Орео

Цей смачний десерт – ніщо інше, як порожні калорії. В молодому віці це не страшно, але після 30 – скинути вагу буде все важче, тому краще обмежувати себе в солодощах.

Коктейлі і пиво

З віком організм все гірше засвоює алкоголь. Мозок довше засинає та гірше відновлюється, спирт висмоктує вологу зі шкіри, зменшує її еластичність та збільшує кількість зморшок.

Білий хліб

Якщо ваш хліб не цільнозерновий, вважайте, що ви пропустили цілий прийом їжі. Організм перетворює рафіновані вуглеводи в цукор, а потім в глюкозу, яка пошкоджує колаген.

Енергетики та солодкі напої з вмістом кофеїну

Такі напої є причиною метаболічних порушень, які призводять до накопичення жиру та більш серйозних захворювань, зокрема діабету 2 типу, патології серця й судин.

Чипси

З кожним роком життя організм спалює все менше калорій. Тому зрілі люди більш відповідально обирають закуски, особливо, коли мова йде про чипси.

Рецепт цієї страви розроблявся таким чином, щоб один аромат не пригнічував інший, а коли продукти не мають домінантного смаку, наші рецептори не спрацьовують і ми споживаємо більше аби відчути ситість.

Кава з льодом

Якщо ви п’єте холодну каву з соломинки – то завдаєте подвійний удар по організму. По-перше, вживання великої кількості кофеїну може вплинути на якість сну та викликати старіння шкіри, по-друге, використання соломинки може спровокувати передчасну появу зморшок.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: