АГРО-БЛОГ

Магалецьку намагаються дискредитувати – Руженкова

18.03.2021 16:08
77409573_3273085966066918_8801836759282352128_o

Навколо голови Держпродспоживслужби України Владислави Магалецької розгортається скандал, спровокований реалізацією нею низки кадрових ротацій і «чистки» лав ДПСС. Найбільш активно проти екс-заступника міністра агроплітики з питань експорту (2014-2016) Магалецької виступає інформаційне агентство «УНН», яке останнім часом активно критикує дії як ДПСС, так і Мінекономіки, очільника Кабінету міністрів України Дениса Шмигаля. Виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова в агро-блозі AgroNews.UA розповіла, якими саме методами спікерів втягають в PR-кампанію.

Днями дала коментар журналісту УНН щодо експорту картоплі. Розповіла, що так, 2020 року були складності з поставками молодої картоплі в Білорусь через відсутність злагодженості роботи фермерів, фітосанітарних інспекторів і фітосанітарних лабораторій.

Через це низка підприємств-експортерів не змогли оперативно потрапити на кордон і в середину Білорусі. У цей же момент на півдні РФ достиг врожай і без будь-яких перешкод зайшов у Білорусь, наситивши її ринок. Фури з українською картоплею перестали перевіряти з білоруської сторони – просто без пояснень завертали, щоб надати преференції товару з РФ.

На запитання журналістки “так навіщо витрачати державні кошти на допомогу картоплярам, якщо Ваш експорт сумнівний”, відповіла, що Мінекономіки має стимулювати і підтримувати експортні амбіції власних виробників, щоб вони поповнювали держбюджет. Потрібно розуміти важливість утримання позицій на зовнішніх ринках та економічну вигоду для держави від цього.

✅ Жодного слова докору чи обвинувачень у бік Владислави Магалецької не звучало. Навпаки в УАВК уперше співпраця з Держпродспоживслужбою настільки оперативна і адекватна як ніколи.

У лютому із ініціативи голови ДПСС Владислави Магалецької відбулася зустріч із нею особисто, її першим заступником Владом Седиком. УАВК взяла участь у нараді регіональних голів ДПСС і попросила про сприяння. Нам обіцяють розширити число регіональних лабораторій, щоб сприяти експорту картоплі і в Митний Союз, і в ЄС. Владислава Валеріївна фактично форсує вирішння проблем картоплярів, навіть коли ми, не знаючи що робити, зволікаємо.

За інформацією співробітника юридичного відділу ДПСС Антона Гніденко, оприлюдненою в коментарях до посту Оксани Руженкової, наразі відомство надіслало вимоги до УНН щодо досудового спростування.

«У інформаційного агентства є ще трохи часу вийти з ситуації з меншими втратами. Але ми одночасно готуємось до суду, на випадок, якщо правду доведеться відстоювати там», – зазначив він.

Нагадаємо, що Україна цьогоріч планує імпортувати 450 тис тонн картоплі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: