НОВИНИ

Навіщо встановлення системи відеоспостереження на фермі?

21.02.2023 20:19
1

Незважаючи на те, що ферма потребує суттєвих фінансових складень, більшість власників ферм просто не замислюються про їхню безпеку. Більш того, камери відеоспостереження на фермі здатні вирішувати цілий комплекс додаткових завдань.

На думку фахівців https://control.ua/ua, за допомогою камер відеоспостереження є можливість стежити за якістю життя тварин, а також охороняти та контролювати віддалено усі ситуації. Розглянемо докладніше, у чому актуальність відеоспостереження на фермах.

Складнощі встановлення системи спостереження на фермі

Основна складність, з якою стикаються під час встановлення системи відеоспостереження на фермі – це перебої з інтернетом та електрикою. Щоб забезпечити стабільну та ефективну роботу, потрібно гарантувати подачу напрямку від 4 до 12В. Виправити подібну ситуацію можна у різний спосіб:

  • встановлення генератора – це може значно підвищити ціну обслуговування системи безпеки;
  • встановлення акумуляторів – у холодну пору року не всі моделі працюють стабільно, а також їх потрібно часто міняти;
  • прокладка силового кабелю – це коштує досить дорого, тим більше якщо найближчий стовп знаходиться в декількох кілометрах.

Всі ці проблеми допомагає розв’язати сучасну систему відеоспостереження, яка передбачає можливість встановлення на фермі.

Особливості системи відеоспостереження на фермі

Виробники пропонують різні технології, тому встановити камери можна навіть на віддалених фермах. Розглянемо кілька найбільш раціональних рішень:

  • Віддалене відеоспостереження через Інтернет. Для цього встановлюється IP-камера, роутер, модем та відеореєстратор. Також буде необхідний стабільний мобільний зв’язок з інтернетом без ліміту, щоб не довелося доплачувати за графік. Можна встановити камери з функцією аналітики, завдяки чому буде можливість не тільки проводити цілодобовий контроль, але й аналізувати зображення та повідомляти про виявлення порушень.
  • Системи відеоспостереження із вбудованою карткою пам’яті. Цей варіант буде ідеальним рішенням у тому випадку, якщо об’єкт спостереження розташований у місцях з поганим стільниковим зв’язком. На картку пам’яті проводитиме запис усієї інформації, але не передаватиме її в онлайн. Недоліком є те, що не буде можливості переглядати інформацію з камер віддалено, а носій інформації не захищений від крадіжок та псування.
  • Системи спостереження за нестабільної мережі. Якщо системи відеоспостереження мають слабкий сигнал, тоді необхідно вибирати аналогові моделі, роутер, модем і диск SSD. В даному випадку вся інформація записується на диск SSD, а при появі зв’язку передає на FTP-сервер.

Як бачите, є можливість вибрати відповідне рішення, незалежно від того, які є супутні складнощі.

Які функції виконує система спостереження на фермі?

За допомогою встановленої системи спостереження буде можливість виконувати наступні завдання:

  • контролювати аварії та поломки – це актуально для ситуацій, якщо сталася поломка і ви оперативно про це зможете дізнатися;
  • контроль стабільності роботи різних автоматизованих систем та іншої техніки;
  • профілактика крадіжок, які часто зустрічаються на фермах;
  • запобігання проникненню на територію ферми небажаних осіб;
  • можливість контролю над поведінкою та здоров’ям худоби в цілодобовому режимі;
  • можна буде спостерігати за порядком проведення вантажних робіт.

Очевидно, що відеоспостереження на фермі є важливим рішенням, завдяки якому ви зможете значно підвищити ефективність.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: