НОВИНИ

Навчально-тренінговий захід: “Вступ до належної сільськогосподарської практики (G.A.P.) та її значення для України”

28.03.2023 12:45
ооо

Запрошуємо вас взяти участь у навчально-тренінговому заході: “Вступ до належної сільськогосподарської практики (G.A.P.) та її значення для України”.

Даний захід проводиться в рамках серії навчальних та інформаційних заходів з питань аграрного та сільського розвитку, організованих проектом ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України та іншими Проектами міжнародної технічної допомоги в Україні.

Належна сільськогосподарська практика (G.A.P.) – це набір методів ведення сільського господарства, які сприяють сталому розвитку сільського господарства та виробництву безпечних продуктів харчування. G.A.P. включає широкий спектр практик, таких як правильне використання добрив і пестицидів, ефективне управління водними ресурсами та відповідальне використання ресурсів, які сприяють підвищенню безпечності та якості сільськогосподарської продукції.
Належна сільськогосподарська практика є важливою, тому що вона посилює відповідальні методи ведення сільського господарства від вибору місця та підготовки землі до збору врожаю та обробки.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО), G.A.P. застосовує наявні знання для вирішення проблеми екологічної, економічної та соціальної стійкості для внутрішнього виробництва та поствиробничих процесів, що призводить до отримання безпечної та здорової сільськогосподарської продукції. Впровадження належної сільськогосподарської практики може покращити засоби до існування виробників і місцевої економіки в цілому, сприяючи досягненню цілей національного розвитку або цілей сталого розвитку.

4 стовпи належної сільськогосподарської практики є основними принципами, які використовуються для ефективного просування та впровадження G.A.P. Дотримуючись цих принципів, фермери можуть створити свою репутацію постачальників доступних, але високоякісних товарів і не відставати від конкурентних експортних ринків. Згідно з описом ФАО, 4 стовпи G.A.P. – це економічна життєздатність, екологічна стабільність, соціальна прийнятність, а також безпека та якість харчових продуктів:

Наразі існує недостатнє розуміння щодо того, чим насправді є належна сільськогосподарська практика. У контексті нашого проекту, ми можемо визначити її як «набір принципів для застосування на фермі та пост-виробничих процесів, у результаті яких отримуються безпечні та здорові харчові та нехарчові сільськогосподарські продукти, враховуючи при цьому економічну, соціальну та екологічну стійкість» .

Застосування G.A.P. може мати кілька форм, включаючи добровільний кодекс практики, вимоги згідно з правилами грантової схеми та встановлені стандарти через комерційні та споживчі інтереси.

G.A.P. може допомогти українським фермерам вдосконалити свої сільськогосподарські практики, підвищити врожайність та зменшити вплив на навколишнє середовище. Завдяки G.A.P., українські фермери зможуть зайняти стійкі позиції на міжнародних ринках, а також залучити іноземні інвестиції та підвищити прибутковість господарювання. Крім того, G.A.P. може допомогти Україні досягти цілей сталого розвитку та просувати імідж країни як відповідального виробника сільськогосподарської продукції.

✅Мета заходу – ознайомлення із тематикою належної сільськогосподарської практики (G.A.P.) та актуальністю G.A.P. для України.

Учасники: виробники та переробники сільськогосподарської продукції різних організаційно-правових форм представники місцевих сільськогосподарських адміністрацій, представники органів виконавчої влади всіх рівнів, представники органів місцевого самоврядування/представники територіальних громад, представники наукових, дослідних та освітніх установ, представники галузевих та професійних організацій, сільськогосподарські дорадчі служби та сільськогосподарські дорадники, та інші зацікавлені особи.

Формат: Онлайн-платформа ZOOM
Коли: 30 березня 2023 року
Час: 10.00-12.30

  • Спікери:
  • Річард Розвадовскі – Ключовий експерт проекту ЄС IPRSA
  • Кіран Геннон -Міжнародний експерт IPRSA
  • Ірина Кіріна – Начальник відділу з розвитку підприємництва Управління аграрної інфраструктури Мінагрополітики.
  • Андрій Галяс – Директор ТОВ Беррі Трейд, експерт проекту ЄС IPRSA

✅Реєстрація на західbit.ly/3LUUg9w

❗Реєстрація на захід триватиме до 13-00, 29.03.2023 р.
Посилання на підключення буде надіслано усім зареєстрованим учасникам.

✅Повна Програма заходу:
https://drive.google.com/…/1qoq1xY868oV9lai-Ri…/view…

Чекаємо на вас!????



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: