НОВИНИ

Найбільші компанії переходять на виробництво яєць без кліткового утримання птиці

23.05.2023 12:23
chickens445

Глобальні харчові компанії переходять на виробництво яєць без кліткового утримання птиці безпрецедентними темпами. Примітно, що 89% залучених компаній виконали встановлені терміни 2022 року. Про це свідчать останні дані Open Wing Alliance (OWA) у звіті про реалізацію безкліткового виробництва, пише Foodingredients1, пише agronews.ua.

Відзначається, що майже 2500 продовольчих корпорацій по всьому світу взяли на себе зобов’язання виключити клітки зі своїх ланцюжків постачань яєць, і 1157 з цих компаній успішно перевели свої ланцюжки постачань на використання безкліткового утримання птиці.

Звіт OWA демонструє, що яйця без кліткового утримання стають звичним явищем у світовій яєчній промисловості завдяки наполегливим зусиллям 98 організацій із захисту тварин у 70 країнах, що входять до OWA.

Координатор глобальних корпоративних проєктів в Open Wing Alliance Еббі Сарфас зазначає, що швидкий перехід компаній на виробництво яєць без використання кліток не тільки підвищують лояльність клієнтів, але вони також слугують переконливим прикладом для інших компаній, які мають слідувати крайнім строкам зобов’язань щодо відмови від використання кліткового утримання птиці.

Європейське агентство з безпеки харчових продуктів нещодавно опублікувало термінові рекомендації для поліпшення благополуччя вирощуваних курчат-бройлерів і курей-несучок. Оцінки закликають виробників до широкомасштабних поліпшень для вирощуваних на фермі курчат, зокрема, припинення використання кліток і каліцтв за одночасного забезпечення поліпшених умов.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: