АГРОРЕГІОНИ

На Запоріжжі директор державної агрофірми вирішив заволодіти коштами підприємства

14.03.2024 10:11
7

Директор однієї з державних агрофірм вирішив заволодіти коштами підприємства. З метою проведення фіктивних фінансових операцій та виведення грошей у «тіньовий» обіг до злочинної діяльності він залучив головну бухгалтерку. Із підконтрольною їм фірмою вони укладали договори щодо оплати товарів та послуг, які фактично не поставлялися та не надавалися. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, пише agronews.ua.

Таким чином, у період з 2015 до 2020 року члени організованої групи заволоділи 4,6 мільйонами гривень державного підприємства.

7 березня слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Інкримінована стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Злочинну діяльність фігурантів викрили та задокументували слідчі обласного главку поліції разом із оперативниками управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної та Запорізької обласної прокуратур.



Перегляди: 107
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: