НОВИНИ

На Закарпатті відродили форелеве господарство біосферного заповідника

07.09.2020 10:03
1599408032_118732373_180013326980461_3382133689236684896_o

На Закарпатті відроджено і активно діє демонстраційне форелеве господарство Карпатського біосферного заповідника, що розташоване в межах Трибушанського природоохоронного науково-дослідного відділення в урочищі Ліщинка села Ділового. Про це повідомляє transkarpatia, пише agronews.ua.

З історії КБЗ: у 1997 році заповідник отримав ці землі від Костилівського лісництва Великобичківського держлісгоспу разом із форелевим господарством, що на той час не працювало.

“Поступово це місця вдалося відродити, незважаючи на нестачу коштів і відсутність фахівців та необхідних засобів”, – кажуть у господарстві.

На території розміщено дев’ять басейнів для нагулу риби та інкубатор. У рибнику працівники утримують форель струмкову, райдужну та гольця.

Струмкову форель розводять для зариблення гірських річок і потічків, аби підтримувати природні популяції.

Дорогою до форелевого господарства стоїть стіл та лавки для перепочинку. На самій території є декілька альтанок різних розмірів та мангалів. Також гойдалка для дітей і дорослих. Звідси починається маршрут до водоспаду «Лихий», протяжністю три кілометри. Шлях до нього промаркований і дорогою є місця для відпочинку.

За даними Карпатського біосферного заповідника, минулого року цей рекреаційний пункт відвідало понад п’ять тис. людей.

Тут відвідувачі мають змогу дізнатися про способи розведення форелі струмкової й райдужної та гольця. Для туристів відкритий інформаційний центр «Карпатська форель», експозиції якого присвячені водним екосистемам та їхнім мешканцям. Також біля басейнів живуть самці козулі, яких можна годувати просто з рук і зробити фотографії.

Нагадаємо, єдина в Україні креветкова ферма призупинила свою роботу.


Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: