НОВИНИ

На Закарпатті створили перший міський виноградник із найстарішим сортом винограду

18.09.2020 15:02
984449884948

У п’ятницю, 18 вересня 2020 року, в Ужгороді офіційно відкрили Виноградну гору – єдиний в Україні виноградник у межах міста, у якому 2 роки тому висадили один з найстаріших сортів винограду. Про це повідомляє uzhgorod, пише agronews.ua.

“Виноградна гора – це з однієї сторони бажання повернути Ужгороду славу виноробного та виноградного міста, оскільки на сьогодні в межах Ужгорода немає діючих виноградників, а на гербі одним із головних символів є виноградна лоза. А з іншого боку – планове продовження і розширення відкритих туристичних принад міста”, – йдеться у повідомленні.

Площа виноградника — 1 гектар. У 2018 році відбулося засадження гори 1350 саджанцями двох сортів — Гевюрцтрамінер (сорт винограду, з якого виготовляють родзинку краю — легендарне вино “Троянда Закарпаття”) та Совіньон блан. Це одні з кращих сортів винограду для виготовлення білих вин, які прекрасно себе почувають у Закарпатті.

Також на горі висаджений один із найстаріших сортів винограду привезений із долини Арарат – Хіндогни. Два роки минуло з дня висадки, і вже у цьому році збиратимуть перший врожай.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: