НОВИНИ

На Закарпатті проєктують водорегулюючі споруди для запобігання паводкам

15.09.2020 10:02
Уж

В Ужгородській міській раді відбулася робоча зустріч щодо реалізації проєкту FloodUZH – «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж». На ній обговорили розробку проєктної документації щодо регулюючої споруди на річці Уж у межах Ужгорода для обводнення території під час маловодних періодів та заходів із захисту міста від затоплення. про це повідомляє zakarpattya, agronews.ua.

Проєкт FloodUZH – «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» виконується у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Стартував у листопаді 2019-го і розрахований на 3 роки. Наразі вже проведено тендерну процедуру та визначено генпроєктувальника.

Розробляти техніко-економічне обґрунтування щодо будівництва регулюючої споруди на річці Уж у районі Боздоського парку буде ПрАТ «Укрводпроект» із Києва.

Проєкт технічно складний і стосується насамперед Ужгорода, де передбачено найбільше заходів, а також Ужгородського, Перечинського, Великоберезнянського районів. Передбачається використання сучасних інформаційних технологій для управління паводковими ризиками та засухами у спільному транскордонному басейні річки Уж.

Партнери проєкту – Словацьке водогосподарське підприємство, Банська Штявніца, Словаччина; Ужгородське міжрайонне управління водного господарства (УМУВГ), Управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради; Громадська організація «ЕКОСФЕРА».


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: