НОВИНИ

На Закарпатті фермер незаконно засіяв землі ЗСУ

30.08.2022 10:11
seed-sowing-sun-credit-Andrew-Lozovyi-2024x1139

Закарпатського фермера оштрафували на 13 тис. грн за посів пшениці на землях ЗСУ. Суд також конфіскував понад 5 тонн урожаю, вирощеного на землях оборони. Про це повідомляє zaxid.net, пише agronews.ua.

За даними правоохоронців, ділянка, на якій закарпатець посіяв пшеницю, належить до земель оборони та має особливий режим використання, а фермер не мав на неї жодних дозволів. Відтак, суд визнав закарпатця винним у незаконному зайнятті землі, зобов’язав заплатити штраф і конфіскував понад 5 тонн урожаю пшениці, вирощеної на землі військових.

Як зазначається, у березні та у травні 2022 року фермер засіяв пшеницею 3,4 га землі, яка належить до земель оборони та призначена для діяльності Збройних сил України.

Поліція викрила фермера вже під час збору урожаю — у липні 2022 року. Під час суду фермер свою вину визнав повністю, розкаявся та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Суд визнав закарпатця винним за ч. 2 ст. 197-1 ККУ (самовільне зайняття земельної ділянки) та зобов’язав сплатити 13,6 тис. грн штрафу. Крім того, суд вирішив конфіскувати у закарпатця понад 5 тонн пшениці, вирощеної на землях оборони.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: