НОВИНИ

На Волині знайшли заборонену свинину

19.08.2021 16:01
Salo-s-chesnokom

В «Ягодині» в поляка знайшли свинину з Німеччини, яку заборонено ввозити в Україну. Про це повідомляє Волинська митниця, пише agronews.ua.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина Республіки Польщі.

Водій подав до митного контролю товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщується товар «М’ясосировина» вартістю 600,9 тисячі гривень. Відправником даного товару було зазначено польське підприємство.

Під час повного митного огляду фахівці встановили, що насправді товар походить із ФРН. А ввезення в Україну з ФРН тварин, що належать до родин свиневих (Suidae), таясових (Tayassuidae) та тапiрових (Tapiridae), генетичного матерiалу, продуктiв вiд них заборонено із вересня 2020 року через зареєстрованi в Німеччині випадки захворювання на африканську чуму свиней (АЧС).

Таким чином, керівник підприємства-отримувача намагався незаконно перемістити на митну територію України товар «Щоковина свійських свиней морожена, без шкіри», подавши документи, що містять неправдиві відомості щодо країни походження товару, відправника товару, маркування вантажних місць.

Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучили до рішення суду.

Довідково:

Розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 10.09.2020 №56 передбачає заборону на ввезення в Україну з Федеративної Республiки Нiмеччина тварин, що належать до родин свиневих (Suidae), таясових (Tayassuidae) та тапiрових (Tapiridae), генетичного матерiалу, продуктiв вiд них (за винятком продуктiв, що пройшли обробку вiдповiдно до Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територiю України харчових продуктiв тваринного походження, кормiв, сiна, соломи, а також побiчних продуктiв тваринного походження та продуктiв їх оброблення, переробки, затверджених наказом Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України 16 листопада 2018 р. N 553, зареєстрованим в Мiнiстерствi юстицiї України 04 квiтня 2019 р. за N 347/33318). Заборона пов’язана з офiцiйною iнформацiєю Європейського Союзу (через систему нотифiкацiї хвороб тварин – ADNS) про те, що на територiї Федеративної Республiки Нiмеччина зареєстрованi випадки захворювання на африканську чуму свиней (АЧС).

Нагадаємо, що овучено регіон, що лідирує за врожайністю зернових.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: