НОВИНИ

На Волині фермери розводять рідкісних благородних оленів

12.08.2020 15:32
0fc39cfd909c1be7

Ферма з благородними оленями розташована поблизу села Радовичі Турійського району. Щовихідних сюди приїжджає близько 300 туристів. Про це повідомляє Суспільне, пише agronews.ua

На площі 120 гектарів живе 210 голів благородних оленів, представлені 4-ма кров’яними лініями: англійською, східно-європейською, угорською та латвійською.У 18-му році фермерське господарство купило племінне поголів’я оленів кількістю 80 голів у Латвії. Тоді фермери з Волині були першими імпортерами оленя в Україну, – розповідає заступник директора Роман Гунчак.

Туристичний маршрут Волині: ферма з благородними оленями

На Волині є ще одна оленяча ферма, – розповів начальник управління ГУ Держпродспоживслужби в області Анатолій Тимофіюк. “Це є новація. Є інший підхід до утримання, до проведення протиепідемічних заходів. На даний час у нас є фермерське господарство у Ківерцівському районі, яке утримує оленів у вольєрах”, – каже чиновник.

Туристичний маршрут Волині: ферма з благородними оленями

Олені живуть у вольєрах. Самці відділені від самок. “Заходять до самок лише на період 2-3 місяці, поки триває гон. Двох самців на період гону закривати у клітці не можна, оскільки це може призвести до летального наслідку”, – ділиться досвідом заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак.

Самця обирають за красою рогів. В умовах ферми роги оленям зрізають щороку, перед тим, як олень заходить до самок у вольєр.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: