НОВИНИ

На Волині діток у садочку годували неякісним маслом

28.03.2021 15:44
scale_1200

Під час інспектування у дошкільного навчального закладу «Журавлик» Горохівської територіальної громади, виявлено вміст немолочного жиру у маслі полтавського виробника. Про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби у Волинській області, пише  agronews.ua.

Відповідно до результатів досліджень Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у зразку масла солодковершкового селянського 72,8% жиру, виробництва ТОВ «Гранд-Молпродукт», Полтавська область, смт Чутове, вул. Чапаєва, 9А, з датою виготовлення 09.02.2021, відібраного під час інспектування на харчоблоці дошкільного навчального закладу «Журавлик» Горохівської територіальної громади, виявлено вміст немолочного жиру, що не дозволено згідно чинного ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови».

Операторів ринку харчових продуктів просять звернути увагу, що зазначене масло солодковершкове не відповідає законодавству щодо надання інформації про харчові продукти і підлягає вилученню з обігу.

Використання такого масла у харчових цілях або реалізація, зберігання для цілей реалізації, пропонування до реалізації, розповсюдження на платній чи безоплатній основі забороняється відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Нагадаємо, в Україні 62% масла виявилися фальсифікатом.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: