НОВИНИ

На Вінниччині встановлять пам’ятник томату

10.09.2020 17:02
pomidor-1300x675

Село Велика Кісниця Ямпільського району називають столицею по вирощуванню томатів на Вінниччині. У населеному пункті живе близько двох тисяч людей. З них понад 200 родин займаються вирощуванням помідор. Хто має одну теплицю. А хто й до десятка. Тож тут вирішили усією громадою встановити пам’ятник томату. Про це повідомляє vinnitsa.info, пише agronews.ua.

«Звичайно, у нашому селі жителі вирощують різну городину. Та томати у нас найсмачніші на Вінниччині. І користуються шаленою популярністю на ринках та по магазинах Вінниччини. І навіть, далеко за її межами. Здебільшого, саме завдяки цим овочам наші люди заробляють собі на життя. Цього року врожай не найкращий, зважаючи на погодні умови літа 2020. Та ціна на помідори була високою. Тому селяни у мінусі не залишилися. Збір томатів продовжується. Про точну кількість врожаю говорити зарано», – розповідає Вінниця.info місцевий Андрій Федик.

У жителів Великої Кісниці виникла ідея вшанувати томат.

«Тому було вирішено встановити у селі пам’ятний знак томату. Нині, ми розробляємо проєкт його зовнішнього вигляду. З майстрами обираємо остаточний матеріал та розміри. Та однозначно, він має бути яскравим. Тому його колір безперечно – червоний. Зеленими будуть плодоніжка та листочки. Скульптори зауважили, що робота може бути виконана до кінця вересня. Якраз у ту пору, коли буде відбуватися чи не останній збір томатів. Тому ми тематично та у вірний часовий проміжок можемо провести відкриття», – підкреслив Андрій Федик.

Гроші на пам’ятник будуть збирати серед місцевих жителів, які займаються вирощуванням томатів.

Оприлюднено реальні масштаби посухи на Одещині: подробиці дивіться у відео.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: