НОВИНИ

На Вінниччині лісник розорав 14 га лісу

19.01.2023 14:11
photo_2022-08-11_13-59-20

На Вінниччині майстер лісу Ямпільського лісництва ДП “Жмеринське лісове господарство” знищив 14 гектарів екосистеми заказника державного значення. Працівники Державного бюро розслідувань оголосили йому про підозру, повідомляє пресслужба відомства, пише agronews.ua.

На ввіреній йому для охорони території чоловік без жодних дозволів розорав ліс та посадив там озиму пшеницю.

“Зібраним урожаєм посадовець планував приманювати диких тварин та влаштовувати приватні полювання на них. При цьому він знищив червонокнижні рослини, зокрема насадження дуба скельного, реліктові подільські горобини-береки, а також лікарські рослини – осоки парвської, осоки низької та ковили волосистої”, – йдеться у повідомленні.

Також під час “засіву” лісник використав добрива, які пошкодили ґрунт. Це робить неможливим відновлення заповідної екосистеми.

Майстер лісу підозрюється в умисному знищені території, взятої під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду (ч. 1 ст. 252 КК України).

Наразі вирішується питання щодо відсторонення його від посади, а також вживаються заходи щодо відшкодування завданих збитків державі. Йому загрожує обмеження волі на строк до 3 років.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: