НОВИНИ

На Вінниччині фермерка збирає великі врожаї помідорів (фото)

13.09.2020 08:14
помідори

В селі Дорожне під Вінницею Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю “Відкриті серця” облаштувала неймовірне тепличне господарство. Простір тепличного комплексу є безбар’єрним, тож тут можуть повноцінно працювати навіть люди на інвалідних візках. Повідомляє invak.info, пише agronews.ua.

Керівниця проєкту Світлана Демко розповідає, що працює з молодими людьми, більшість із яких визнані недієздатними. Але ці люди хочуть та можуть працювати.

“На території наших соціальних майстерень молодь з інвалідністю працює у різних сферах: створюють сувеніри, обробляють деревину, виготовляють свічки та мило. Основна майстерня стосується догляду за рослинами”, – розповіла Світлана Демко.

У межах втілення проєкту теплицю площею 100 м² обладнали автоматичним крапельним поливом, опаленням, освітленням, вентиляцією та кількаярусним устаткуванням для комплексного вирощування рослин. Завдяки задіяним технологіям вона працює цілорічно.

Навесні 2019 року тут уперше висіяли помідори, огірки, перці, брюссельську капусту, кольрабі, квіти й різноманітні пряні трави. Й нещодавно зібрали перші великі врожаї. На цей час на базі теплиці організовано вісім робочих місць, молоді люди працюють почергово згідно з індивідуальними графіками.

Цього року фермерка орендувала додаткову землю для обробки, тож тепер на території соціальних майстерень є 40 соток землі, де вирощують городину, щоб доповнити харчування підопічних і персоналу здоровими, екологічно чистими продуктами.

Асоціація вже другий рік поспіль повністю забезпечує овочами, консервацією та соліннями своїх представників і користувачів послуг реабілітаційних програм.  


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: