АГРОРЕГІОНИ

На Тернопільщині заклало новий сад за італійською технологією

31.05.2022 15:41
ya-14911

Минулого року Фермерське господарство “Гадз” (Тернопільська область) заклало новий сад за італійською технологією. Уже цього року на підприємстві отримають перший урожай з молодих яблуньок. У господарстві вирішили назвати проєкт Садом Перемоги, на честь перемоги України в російсько-українській війні, повідомляє SEEDS, пише  agronews.ua.

“У цьому саду застосовані найновіші технологічні підходи, які є у сучасному садівництві. Цей блок саджанців закладений за італійською технологією. Вона взята із регіону Південний Тіроль. Зокрема, з міста Больцано. Її суть полягає в тому, аби висадити максимальну кількість дерев на одному гектарі та отримати найвищий врожай найкращої якості”, – розповідає технолог підприємства Тарас Мельник.

Дерева захищені протиградовими сітками і отримують вологу та поживні речовини з допомогою сучасної системи зрошування.

Загальна площа саду – 35 гектарів. Обсяги першого урожаю, зібраного цього року, становитимуть 30 тонн з гектара. Пізніше урожайність досягне показників 100 тонн з гектара.

ФГ “Гадз” продовжує забезпечувати робочими місцями населення Тернопільщини та інвестувати в бізнес, попри війну та значні ризики.

“35 га саду висаджено українськими саджанцями, вирощеними в наших кліматичних умовах та нашими людьми. Плоди мають прекрасні смакові якості та високу врожайність. Торік ми інвестували у господарство близько 280 млн гривень, цього року інвестиції складатимуть близько 300 млн гривень. Хто працює, інвестує, той з кожним днем наближає нашу перемогу”, – розповідає засновник фермерського господарства Петро Гадз.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: