НОВИНИ

На світовому ринку вершкового масла зростають ціни

06.06.2024 14:15
1

В Європі темпи здорожчання вершкового масла пришвидшилися. Тут зіграла роль низка факторів як попиту, так і пропозиції. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

Гравці ринку відмічають обмеженість запасів. Виробництво було нижчим, ніж очікувалося, оскільки не всі переробники хотіли зв’язуватися з проблемним супутнім СЗМ, самі вершки були дорогими, а їх пропозиція обмеженою. Водночас попит посилився спочатку традиційно в спаржевий період, потім під впливом дисконтів і акцій в ритейлі.

Свій вплив також справили святкові дні в другій декаді травня. Активізувалися і оптові покупці, роблячи запаси на наступні періоди. Деякі з них не поспішали робити закупки раніше і сформували відкладений попит.

В Океанії також зберігається тренд зростання ціни. Тут спостерігається зниження пропозиції при стабільному попиті.

Ринок масла США також розвивається в позитивному напрямку, незважаючи на деяке послаблення цін. Вони укріпилися перед святковими вихідними, а зараз трохи відкотилися. Загалом же протягом останніх тижнів попит був активним по всій країні як у секторах роздрібної торгівлі, так і в громадському харчуванні.

Нещодавні торги GDT також продемонстрували помітне зростання котирувань і по маслу, і по молочному жиру.



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: