НОВИНИ

На Сумщині виявлено незаконний вилов раків на суму майже 2,6 млн грн

19.10.2022 16:11
x1a9l-gctmu5trlgblrvhqi_c_kw1azl-1200x600

На території Роменського району працівники Держекоінспекції у Сумській області зафіксували  незаконний вилов раків, що призвів до заподіяння довкіллю збитків на загальну суму майже 2,6 мільйона гривень. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України, пише agronews.ua.

Так, під час рейду державні інспектори виявили став, у якому майже не залишилося води. При візуальному обстеженні стало очевидним, що рівень води у водоймі було знижено навмисно. Крім того, екоінспектори зафіксували, що на залишках водного плеса встановлено більше десятка раколовок.

На місце подій було викликано оперативно-слідчу групу. Працівники Інспекції разом з поліціянтами вилучили знаряддя лову, до яких встигло втрапити понад 770 раків. Нагадаємо, що дозволена добова норма вилову цих біоресурсів на водоймах загального користування складає 30 шт, а на «платних» водоймах – 50 шт.

За підрахунками фахівців Держекоінспекції, незаконний вилов раків призвів до заподіяння довкіллю збитків на загальну суму майже 2,6 мільйона гривень. Наразі за даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: