АГРОРЕГІОНИ

На Сумщині птахофабрики зберегли виробництво та відновили ринки збуту

20.10.2022 16:21
ptahofabriki-na-sumshchini-zberegli-virobnictvo-ta-vidnovili-rinki-zbutu

Підприємства ГК «Птахопродукт» працюють заради продовольчої безпеки Сумщини і з турботою про майбутнє України. В умовах війни птахофабрики зберегли свою ефективність та не змінили місію й мету. Найбільшим викликом для них став початок березня 2022 року. Про це AgroPortal.ua розповів власник ГК «Птахопродукт» Олександр Стрілець, пише agronews.ua.

Тоді ми пережили напад російських військових на птахофабрику у Вільшані. Вони були на підприємстві лише одну ніч, але завдали багато шкоди. Після виходу загарбників із території птахофабрики працівники доклали масу зусиль, щоб відновити виробництво. Відремонтували обладнання, встановили нові ворота замість знищених. На жаль, ворожа техніка повністю зруйнувала асфальтове покриття на території фабрики. Для його відновлення зараз потрібна значна сума, близько 5 млн грн. Тож поки що мусимо терпіти ці незручності, – каже Олександр Стрілець.

Та головне — вдалося зберегти виробництво, робочі місця, відновити ринки збуту в Сумській області, Харкові та Києві. Врятовані після окупантів курчата вже є продуктивною птицею на Вільшанській птахофабриці. Також молоде поголів’я підрощене на фабриці в Липовій Долині. 

За словами Олександра Стрільця, ціна на куряче яйце формується щотижнево, виходячи з моніторингу середніх цін на ринку України. На сьогоднішній день це 53-54 грн за десяток. Також цього року птахофабрики здійснювали вирощування невеликої кількості птиці м’ясо-яєчних та яєчних порід для продажу населенню. Попит на цю продукцію є, тож у перспективі планується розвивати даний напрям.

Підприємства продовжують дотримуватися ефективної технології, вдосконалюють її. Основне завдання — здоров’я птиці, адже саме це гарантує безпечність і корисність курячого яйця. Дуже ретельно відбирається сировина для комібкормів, які виробляють на заводі ГК «Птахопродукт». А запас потужного імунітету птиці забезпечується пробіотиками і вітамінами.

«Ми залишилися вірними обраній меті: зробити харчування людей корисним. І для цього продовжуємо виконувати свою місію — створювати натуральні продукти для здорового життя!

Ми віримо в наш народ, в захисників України. Надаємо посильну допомогу ЗСУ, ТрО, волонтерам і територіальним громадам Сумщини. Серед наших працівників також є ті, хто зараз захищає Вітчизну. Одним із доказів нашої непохитної віри в перемогу та світле майбутнє Батьківщини є наша допомога Вільшанській ТГ у придбанні тротуарної плитки для дитячого садочка», — зазначає власник ГК «Птахопродукт».



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: