АНАЛІТИКА

На ринку свинини розпочалось сезонне подорожчання

19.05.2023 08:05
market-pork

Ціни на живець свиней забійних кондицій у середині травня змінили напрямок руху під впливом сезонних чинників. Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

«Після «відкату» у першій половині місяця котирування на вітчизняному ринку свинини відновили висхідний рух у середині травня. Так, під час торгів минулої п’ятниці оператори скорегували ціни закупівлі на 1,5-3,5 грн/кг, тож більшість товарних партій цього тижня реалізували в межах 74-75 грн/кг. Хоча епізодично в центрі зустрічалися ціни на рівні 43,5 грн/кг, проте на заході вони тяжіли до максимальної позначки, тож середньозважена ціна цього тижня зупинилася на рівні 74,8 грн/кг (+4,1% до попереднього показника)», — говориться у повідомленні. 

Представники м’ясопереробної галузі відзначають, що минулі вихідні стали офіційним стартом сезону пікніків. Утім, пожвавлення закупівельної активності виробники свинини відчули ще до активізації роздрібної торгівлі: вже попереднього тижня оператори отримували запити на додаткові товарні партії. 

«Подальша цінова динаміка значною мірою залежатиме від перебігу торгівлі, вважають заготівельники. Проте в умовах обмеженості внутрішньої пропозиції та сезонного пожвавлення споживчої активності на ринку свинини передумов для зниження цін наразі не спостерігають», — підсумували в асоціації.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: