НОВИНИ

На ринку овочевої продукції в Україні спостерігається надлишок

09.05.2024 13:17
8

Навесні ціни на продукти харчування почали знижуватися або залишаються на попередніх показниках без тенденції до зростання. Для українських споживачів продукція на поличках є, на складах вона зберігається, імпорт налагоджений і немає світових коливань, як торік. Про це повідомляє techhoriculture, пише agronews.ua.

Таку думку висловив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка.

Зокрема, Україна має суттєві запаси овочів, оскільки минулий рік був експериментальний у вирощуванні різних овочевих культур, тож зараз спостерігається надлишок продукції.

“Минулий рік був експериментальним, навіть позитивним у деяких напрямках: для споживачів продукція на полицях є, на складах вона зберігається, зовнішня торгівля в плані імпорту також налагоджена і немає світових коливань, як це було минулого року. Проте для бізнесу, для виробників все ж таки це не дуже гарний сезон, тому що надлишок продукції б’є по цінах і впливає на рентабельність виробництва, тобто загального заробітку для подальшого ведення свого напрямку або бізнесу і вирощування продукції в цьому сезоні”, – зазначив Максим Гопка.

За словами експерта, цибуля і морква радують споживачів низькими цінами, деякі виробники працюють в збиток і цей продукт не буде зростати в ціні найближчим часом. Водночас, останніх пару місяців зростає вартість картоплі.

Посівні площі у 2023 році трохи зменшилися, до того ж зберігання не було на відповідному рівні і тому ціна підскочила. Зараз надходить імпортна продукція і ціна буде триматися в межах 25-30 грн за кілограм, спрогнозував аналітик.



Перегляди: 52
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: