НОВИНИ

На Рівненщині утримують супермолочну корову-рекордсменку

17.05.2022 18:09
15471294321100481432

У молочному тваринництві важливу роль має генетика та раціон тварин, адже від цього залежить і продуктивність ВРХ. Професійний підхід та любов фермерів до своєї справи дозволяє встановлювати рекорди. Саме ці фактори допомогли досягти успіху фермі «Шедевр» (Рівненщинська область, Крупецька громада). У господарстві утримують корову-рекордсменку Ромашку, яка дає 46 літрів молока на добу. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

“Загалом, в сімейному фермерському господарстві надій на одну корову 8 тис. літрів на рік. Власниками бізнесу є подружжя Олександр та Оксана Рябій. Допомагають їм троє їхніх дітей”, – зазначають представники проєкту «Сімейні молочні ферми», до якого входить і «Шедевр».



До того як заснувати ферму та приєднатися до проєкту, Олександр Рябій протягом тринадцяти років працював за кордоном на будівництві. Саме досвід у цій галузі допоміг Олександрові власноруч збудувати господарські приміщення на фермі.

Днями господарство відвідав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. Він зазначиив, що такі сімейні ферми – чудовий приклад малого бізнесу та можливостей для зайнятості населення в сільській місцевості. Віталій Коваль обіцяв підтримку фермерам. Місцева влада має намір співпрацювати з проєктом «Сімейні молочні ферми», щоб надати можливість відкрити власні господарства переселенцям.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: