АГРОРЕГІОНИ

На Рівненщині тепличне підприємство вирощує близько 2,5 тис т овочів у рік

28.05.2024 16:24
7

Нині теплична галузь України переживає не найкращі часи через здорожчання енергоносіїв. Однак виробники, які витримують високу якість своєї продукції, мають постійний попит та споживачів. Для прикладу ТОВ «Агроконцерн», що працює на Рівненщині, вирощує близько 2,5 тисячі тонн овочів у рік. Про це повідомляє Рівненська ОДА, пише agronews.ua.

У теплицях підприємства росте 25 тисяч томатів. З одного квадратного метра тут збирають до 40 кг врожаю. Рослини вирощують в ємностях із кокосовим наповнювачем. Запилюють їх спеціальні джмелі. У зимову пору року вмикають додатковий обігрів та освітлення.

“Багато споживачів, які не звикли глибоко аналізувати факти, дійсно сприймають тепличні технології не завжди позитивно, оскільки вважають їх «неприродними». Але це зовсім не так. Висока врожайність культур досягається не шляхом інтенсивного застосування засобів агрохімії, а шляхом створення найсприятливіших для рослини умов, запровадження новітніх технологі”, – відзначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан.

«Агроконцерн» підтримує державну програму «Зроблено в Україні», розвиває регіональну економіку, і створює робочі місця в громаді.



Перегляди: 57
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: