АГРОРЕГІОНИ

На Рівненщині конфіскують землю: стало відомо у кого

17.03.2023 13:07
land8

Рівненська обласна прокуратура виявила на території області земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які перебувають на праві власності у громадян російської федерації та республіки білорусь, що набуті ними у порядку спадкування. Про це говориться у повідомленні прокуратури, пише agronews.ua

«Чинним законодавством передбачено, що землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню», — уточнили у прокуратурі. 

Невиконання зазначеними особами вказаного обов’язку є підставою для примусового припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації за рішенням суду.

«Тому органами прокуратури з метою захисту інтересів держави до судів області вже пред’явлено 15 позовів щодо 37 земельних ділянок», — уточнили у відомстві.

Питання перебування у власності іноземців чи осіб без громадянства земель сільськогосподарського призначення, набутих ними у власність у порядку спадкування, перебуває на контролі обласної прокуратури.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: