НОВИНИ

На Прикарпатті фермер збирає полуницю 5 місяців поспіль

29.08.2020 09:39
klubnyka

Поблизу Івано-Франківська місцевий фермер аж до пізньої осені вирощує нетипові для цього регіону ягоди. Свій експеримент розпочав ще 6 років тому і відтоді маленьке господарство переросло у великий бізнес. Повідомляє “Канал 402”, пише agronews.ua.

Фермер Богдан Лутчин на власному прикладі довів, що ласувати власноруч вирощеними ягодами, зокрема й полуницею, можна навіть у жовтні. Він вирощує спеціальні сорти полуниці, які можуть плодити не лише у червні, а й до пізньої осені.

“Це сорти “нейтрального дня”, які ростуть не від погоди, а від того, скільки триває сам день”, – пояснив Лутчин.

Полуничний бізнес Богдан Лутчин розпочинав 6 років тому на відкритих грядках. Згодом зрозумів, що варто переходити на теплиці, аби урожай не залежав від погоди. Багато експериментував, тож тепер навіть у дощовий сезон ягоди не пошкоджуються.

“Внизу у нас крапельний полив зроблено спеціально. Його підведено, щоб знизу в корінь ішла волога. Зверху не попадає дощ, адже саме всі хвороби у нас приходять з дощами. Збоку провітрюється, тому що це не теплиця, а тунелі іспанського типу”, – сказав Лутчин.

Працівники ферми запевнили, що працювати у таких тунелях значно комфортніше, адже там немає болота. 

Ще одні ягоди, які дозрівають неподалік від полуниць на фермі Лутчина – кавуни. Він розповів, що для кавунів дуже важлива сонячна погода. Саме від цього залежить і вага кавуна, і його смак.

Лутчин розповів, що і не сподівався на такий успіх у вирощуванні кавунів. Цьогоріч фермер навіть хотів розширювати площу, але холодний початок літа вніс свої корективи. Чоловік запевнив, що клімат Прикарпаття цілком підходить для вирощування кавунів.

Богдан Лутчин запрошує шанувальників ягід на власні очі побачити, як ростуть полуниці та кавуни та скуштувати смаколики просто із грядки.   


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: