АГРОРЕГІОНИ

На Полтавщині розширять зрошення полів для органічного агровиробництва

15.03.2024 12:19
1

Програма USAID АГРО допоможе розширити зрошення полів для органічного агровиробництва на Полтавщині, підтримавши модернізацію меліоративної мережі організації водокористувачів «Квітучі лани». Про це повідомляє прес-служба USAID, пише agronews.ua.

Угоду про це підписали вчора за участі Першого заступника Міністра з аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, депутатів аграрного комітету Верховної Ради України, керівництва області, представників Програми USAID АГРО та аграріїв.

ОВК «Квітучі лани», яка заснована агровиробничою компанією «Лан-Агро»(Арніка), завдяки підтримці Програми USAID АГРО проведе переоснащення насосної станції зрошувальної мережі в межах Омельницької громади Кременчуцького району.

Це дозволить вдвічі збільшити площу поливу, підвищити обсяги виробництва органічної продукції на 20-35% залежно від культур, а також утричі зменшити вартість подачі води для зрошення.

Проект ОВК «Квітучі лани» став третім проектом з модернізації зрошення, який реалізується в Україні за сприяння Програми USAID АГРО.



Перегляди: 28
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: