НОВИНИ

На Полтавщині сільради приховують порушення земельного законодавства

03.09.2020 18:02
146287076116391315

Цього року в березні на Полтавщині розпочався аудит щодо перевірки фактичного використання земель сільськогосподарського призначення за дотриманням чинного законодавства. Як пілотний було обрано Новосанжарський район. Загалом, на Полтавщині провели 453 заходи державного контролю за використання охоронних земель на площі понад 13,5 тис. га, на брифінгу 3 вересня 2020 року розповів заступник голови Полтавської ОДА Євген Греков. Про це повідомляє np.pl, пише agronews.ua.

“З 453 заходів за результатами 403 перевірок виявлено порушення вимог земельного законодавства на площі 12 тис. 310 га. Були видані приписи, складені протоколи про адмінправопорушення і винесені постанови про накладення адмінстягнень”, – розповів Євген Греков.

В ході проведення аудиту, не всі органи місцевого самоврядування надають інформацію про використання земель с/г призначення.

“Не всі сільські ради належним чином підійшли до підготовки інформації або, навіть, приховують інформацію про потенційні порушення, подавали інформацію до РДА, що на їхній території взагалі відсутні порушення або є порушення на незначних площах. Ми зіткнулись з цією ситуацією у Кобеляцькому районі. За результатами опрацювання інформації сільських рад, порушення були встановлені на близько 50 га. У районі замовили проведення незалежного аудиту. В результаті, цих порушень було виявлено в рази більше. Можна говорити про декілька тисяч гектарів. Тому інформація, яка надходить від органів місцевого самоврядування не дає нам належним чином реагувати і розуміти стан речей, які відбуваються у цій сфері”, – зазначив Євген Греков.

Від належного оформлення земель с/г призначення, які фактично використовуються, залежить наповнення місцевих бюджетів, офіційне працевлаштування і виплата заробітних плат особам, які мешкають на території сільської ради, наголосив Євген Греков. Тому роботу з проведенням аудиту на Полтавщині проводитимуть і надалі.

Найбільшу кількість земель, які потенційно використовуються з порушенням земельного законодавства в ході проведення аудиту виявили в Лубенському, Миргородському, Чорнухинському, Чутівському та Зіньківському районах.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: