НОВИНИ

На Поділлі фермер варить 12 видів сирів із козячого молока

20.09.2020 18:36
cheese-5125021-960-720_965x0


Бактерії для сирів купує французькі, за основу  сирів бере традиційні  італійські,  французькі та голландські рецепти. про це повідомляє Суспільне Поділля, пише agronews.ua.

Органічне господарство на Поділлі – це реальність. У селі Антонівка фермер тримає кіз, а із козячого молока варить 12 видів сирів. Все абсолютно натуральне і екологічне, бо  Анатолій Мішов відмовився від хімії у господарстві, використовує сонячні панелі та будує житло з натуральних матеріалів.

Фермер говорить, що тема органічного господарства зацікавила його ще десять років тому. Цікаво, що сири почав виробляти з залишків молока та продукції, яка лишалася від підприємницької діяльності.  У 2005 році Мішов купив першу козу, нині у нього 56 кіз.

“Коза не буде їсти що-небудь, тому її молоко таке корисне і смачне”, – каже фермер. 

Його козяча міні-ферма розташована у полі поруч з лісом. Бактерії для сирів купує французькі, за основу  сирів бере традиційні  італійські,  французькі та голландські рецепти. Виробляє як декілька видів  бриндзи, м’які сири, так і 4 сорти сирів з пліснявою. Деякі види сирів можуть зберігатися і по два роки.


Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: