НОВИНИ

На Одещині 1300 господарств зазнали суттєвих збитків через посуху

05.09.2020 12:02
01_zasuha

За результатами робочих поїздок керівника Одеської обласної державної адміністрації Максима Куцого до районів Одеської області становлено, що внаслідок посухи загинули посіви сільськогосподарських культур на площі майже 500 тис. га у 1311 господарствах 24 районів області. Про це повідомляє прес-служба Одеської ОДА, пише  agronews.ua.

«Недоотримання врожаю може призвести до банкрутства значної кількості агропідприємств, ставить під загрозу можливість господарств розрахуватися з власниками землі за оренду паїв, що викликатиме соціальне напруження серед населення, ускладнення економічної ситуації в регіоні, основу якого становить сільське господарство», — заявив Максим Куций.

Однією з обговорюваних проблем було не надання банківськими установами нових кредитів сільгоспвиробникам при відсутності позитивних фінансових результатів їх діяльності.

«Сьогодні дію державна програма «Доступні кредити 5-7-9%», в рамках якої можливе кредитування сільгоспвиробників. Однак, для отримання кредиту необхідно надати фінансову звітність (баланс, звіт про фінансові результати) за останні 4 звітні періоди (якщо звітність подається щокварталу) або за останні два звітні роки (якщо звітність подається 1 раз на рік). При нульовій або від’ємній фінансовій звітності кредити не видаються», — повідомив посадовець.

За результатами наради головою облдержадміністрації було направлено звернення до Міністра фінансів України з проханням розглянути можливість розробки механізму кредитування сільськогосподарських підприємств, які найбільше зазнали втрат, під гарантії держави або спеціального кредитного пакета (в тому числі шляхом внесення змін до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»).

Зазначається, що надання кредитів сільгоспвиробникам дозволить протриматися в умовах кризи та закласти фундамент для наступної посівної компанії.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: