НОВИНИ

На Миколаїіщині антирекорд врожайності соняшнику за останні 10 років

27.08.2020 13:02
na_shcho_hvoriye_sonyashnyk_m

З початком жнив соняшнику на полях півдня України спостерігається катастрофічний недобір врожаю культури. Чергові антирекорди зафіксовано на Миколаївщині, де середній показник врожайності культури подекуди становить лише 1,5-2 ц/га. Про це повідомляє SuperAgronom, пише agronews.ua.

Більше того – у Березанському районі області через дефіцит вологи під загрозою зриву опинились не лише жнива соняшнику, але й посівна озимих.

“Біда по всіх фронтах, не лише по соняшнику! Зараз сипле по 2 ц/га, окремі популярні гібриди іноземної селекції дають взагалі по 1,5 ц/га. Є поля, де ми сіяли по літній оранці, там сипле більше – до 8 ц/га доходить. Залишається питання щодо якості такого насіння та яку олію вдасться з нього отримати”, – розповіли представники господарства ПРАТ “Прикордонник”.

Дещо краща картина з соняшником спостерігається на полях, де культуру вирощують за технологією no-till.

“Ми ще не почали збирати соняшник, він у нас ще зелений стоїть, думаємо що через днів 10-14 приступимо до жнив і результат нас в цьому сезоні порадує”, – висловили сподівання представники ТОВ “Криничанське” з Миколаївського району.

Нагадаємо, в Україні названо середню врожайність раніх ярих культур нового врожаю у західних регіонах.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: