НОВИНИ

На майданчику Української універсальної біржі подали найбільше пропозицій на земельні торги

04.06.2024 13:32
623_370_прозорро_продажі

За 5 місяців 2024-го у системі Прозорро.Продажі відбулося більше 4,5 тис. успішних аукціонів із продажу та оренди земельних ділянок. За результатами цих торгів організатори, а це переважно місцеві та державний бюджети, отримають до 1 млрд грн. І якщо близько 60% цієї суми (580 млн грн) – це кошти від продажу земель, то майже 40% (372 млн грн) – це дохід від аукціонів із оренди державних та комунальних ділянок. А це означає, що відтепер таку суму бюджети отримуватимуть щороку протягом 5-7-10 чи 15 років, залежно від терміну, на який уклали угоду.

Лідером із залучення та підготовки учасників до земельних торгів за результатами 5 місяців роботи у 2024 року продовжує залишатися майданчик Української універсальної біржі. Тут подали понад 1400 пропозицій на аукціони за різними напрямками земельних торгів: продаж, оренда державних та комунальних ділянок, продаж арештованої землі.

За результатами аукціонів переможці, котрі брали участь у торгах на майданчику УУБ, сплатять організаторам понад 110 млн грн. А це понад 12% від усього доходу у системі Прозорро.Продажі за цим напрямком торів.

Нині у системі онлайн аукціонів оголошено більше 2300 торгів як із продажу, так і з оренди земель у всіх регіонах України. І з усіх питань підготовки та участі у торгах консультують менеджери майданчика УУБ.

Для тих же, хто лише підшукує цікаву для свого бізнесу ділянку, варто підписатися на Земельний бот у Телеграмі. Користувач лише задає параметри для пошуку, а бот сам щодня буде моніторити нові оголошення у системі Прозорро.Продажі. І коли він знайде відповідний лот, надішле його у повідомленні підписнику.



Перегляди: 60
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: